Acrylaatkit

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Acrylaatkit

Acrylaatkit is een van de meest populaire voegkitten op de markt. De voordelen van acrylaatkit zijn de zeer goede overschilderbare eigenschappen en hechting op veel verschillende ondergronden.

Eigenschappen van acrylaatkit

Als het gaat om kitten is acrylaatkit bestseller nummer 1. Of u nu een vochtige of droge ondergrond heeft, als het gaat om het elastisch vullen van een voeg, wordt deze kit gebruikt. Het is perfect wanneer u uitzettingsvoegen of spanningsscheuren elastisch wilt afdichten. Vooral in de binnen afbouw wordt het vaak gebruikt in plaats van siliconenkit, omdat de kit later overschilderd kan worden. Dit komt doordat de stof grover van poriën is dan de andere veelgebruikte siliconenkit. Verf hecht dus veel beter, maar helaas ook vuil en stof. Werk je echter in natte ruimtes en in vochtige ruimtes, dan is het beter om siliconenkit te gebruiken, omdat acrylaatkit niet waterdicht afdicht. Het is dus waterdoorlatend en daarom slechts in beperkte mate of helemaal niet geschikt in natte ruimtes. De waterdoorlatendheid in interieurbouw is echter erg praktisch. Dicht dilatatievoegen of muurscheuren eenvoudig af met acryl en plak het behang naar keuze over de ondergrond. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de voegen en scheuren niet meteen schildert of plakt. De kit moet eerst goed drogen. Maar in tegenstelling tot siliconenkit droogt acrylaatkit vrij snel, dus je hoeft niet te lang te wachten. De exacte uithardingstijden vindt u op de betreffende producten.

Toepassing acrylaatkit

We hebben al enkele toepassingsgebieden aangegeven, maar samenvattend willen we wat dieper ingaan op het gebruik van acrylaatkit. Een groot voordeel van de kit is dat deze op bijna alle materialen kan worden gebruikt. Acrylaatkit kan gebruikt worden op beton, gips, metselwerk, gipskartonplaten, ramen, deuren, metaal en ook hout kunnen zowel binnen als buiten. De elastische kit is met name geschikt voor het maken van dilatatievoegen, bijvoorbeeld tussen deurkozijnen of op ramen. Maar dat is niet het enige waar je acrylaatkit voor kunt gebruiken. Omdat het zeer grote poriën heeft en een beetje korrelig is, past het zich perfect aan gips aan en dekt het bijna onzichtbaar scheuren in de muur af.

Met acrylaatkit kun je ook de vaak zo populaire sierelementen en sierstrippen van piepschuim voor wanden en plafonds bevestigen. Heeft u kleine gaatjes in de muren veroorzaakt door schroeven en spijkers die u op deze plaatsen niet meer nodig heeft? Pak een van onze acrylproducten en vul de gaten snel en eenvoudig op. Het druppelt niet, de kit hardt snel uit en verliest ook zijn typische geur tijdens de droogtijd. Natuurlijk kunt u onze acrylaatkitten op elke in de handel verkrijgbare kitspuit gebruiken en nauwkeurig verwerken. Voor een overzicht van onze kitspuiten, kijk hier: kitspuiten.

Acrylaatkit kopen

Acrylaatkit kopen doe je makkelijk in onze webshop kittenxl.nl. Hier vindt je een breed assortiment hoogwaardige acrylaatkit. Het voordeel van hoogwaardige acrylaatkit is de duurzaamheid.

Heb je vragen over acrylaatkit of wil je advies over kit? Aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen of ons te bellen. Wij adviseren je graag!

Acrylaatkit is een veelgebruikt materiaal voor het afdichten en afwerken van voegen en naden in verschillende bouw- en renovatieprojecten. Hier zijn enkele veelgestelde vragen over acrylaatkit:

Wat is acrylaatkit?

Acrylaatkit is een afdichtingsmiddel op basis van acrylpolymeer. Het wordt gebruikt om voegen en naden in verschillende materialen, zoals hout, metaal, glas en kunststof, af te dichten en te vullen.

Waar wordt acrylaatkit voor gebruikt?

Acrylaatkit wordt gebruikt voor het afdichten van naden en kieren in ramen, deuren, muren, plafonds, sanitair, enzovoort. Het wordt vaak gebruikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Wat zijn de voordelen van acrylaatkit?

Enkele voordelen van acrylaatkit zijn dat het gemakkelijk aan te brengen is, snel droogt, overschilderbaar is, en goede hechtingseigenschappen heeft. Het is ook geschikt voor zowel gladde als poreuze oppervlakken.

Is acrylaatkit geschikt voor buitengebruik?

Ja, er zijn speciale soorten acrylaatkit die geschikt zijn voor buitengebruik. Deze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen weersinvloeden en uv-straling.

Hoe breng ik acrylaatkit aan?

Om acrylaatkit aan te brengen, snij je de spuitmond van de koker af, breng je de kit aan in de voeg en strijk je de kit glad met een afstrijk hulpstuk. Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken om een gladde en gelijkmatige afwerking te krijgen.

Hoe lang duurt het voordat acrylaatkit droog is?

De droogtijd van acrylaatkit kan variëren, maar in de meeste gevallen is de kit na ongeveer 24 uur volledig uitgehard. Dit kan afhankelijk zijn van factoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid.

Kan ik acrylaatkit overschilderen?

Ja, de meeste acrylaatkitten kunnen worden overschilderd nadat ze volledig zijn uitgehard. Zorg ervoor dat je een verf gebruikt die compatibel is met de kit en volg de aanbevelingen van de fabrikant.

Is acrylaatkit geschikt voor sanitairafdichting?

Ja, er zijn speciale soorten acrylaatkit die geschikt zijn voor sanitairafdichting. Deze zijn bestand tegen water en schimmelgroei en worden vaak gebruikt rondom badkuipen, douches en wastafels. Een betere optie is siliconenkit.

Hoe kan ik acrylaatkit verwijderen?

Acrylaatkit kan worden verwijderd met behulp van een kitverwijderaar of een scherp mes. Wees voorzichtig om het oppervlak niet te beschadigen.

Zijn er veiligheidsmaatregelen die ik moet nemen bij het gebruik van acrylaatkit?

Het is raadzaam om handschoenen te dragen bij het hanteren van acrylaatkit. Zorg ook voor voldoende ventilatie tijdens het aanbrengen, aangezien sommige soorten kit dampen kunnen afgeven.


*Raadpleeg altijd de instructies op de kitverpakking en volg de aanbevelingen van de fabrikant voor de beste resultaten bij het gebruik van acrylaatkit.

De waardering van www.kittenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1045 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.