Acrylaatkit

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Acrylaatkit

Acrylaatkit is een van de meest populaire voegkitten op de markt. De voordelen van acrylaatkit zijn de zeer goede overschilderbare eigenschappen en hechting op veel verschillende ondergronden.

Eigenschappen van acrylaatkit

Als het gaat om kitten is acrylaatkit bestseller nummer 1. Of u nu een vochtige of droge ondergrond heeft, als het gaat om het elastisch vullen van een voeg, wordt deze kit gebruikt. Het is perfect wanneer u uitzettingsvoegen of spanningsscheuren elastisch wilt afdichten.

Vooral in de binnen afbouw wordt het vaak gebruikt in plaats van siliconenkit, omdat de kit later overschilderd kan worden. Dit komt doordat de stof grover van poriën is dan de andere veelgebruikte siliconenkit. Verf hecht dus veel beter, maar helaas ook vuil en stof.

Werk je echter in natte ruimtes en in vochtige ruimtes, dan is het beter om siliconenkit te gebruiken, omdat acrylaatkit niet waterdicht afdicht. Het is dus waterdoorlatend en daarom slechts in beperkte mate of helemaal niet geschikt in natte ruimtes. De waterdoorlatendheid in interieurbouw is echter erg praktisch. Dicht dilatatievoegen of muurscheuren eenvoudig af met acryl en plak het behang naar keuze over de ondergrond.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de voegen en scheuren niet meteen schildert of plakt. De kit moet eerst goed drogen. Maar in tegenstelling tot siliconenkit droogt acrylaatkit vrij snel, dus je hoeft niet te lang te wachten. De exacte uithardingstijden vindt u op de betreffende producten.

Toepassing acrylaatkit

We hebben al enkele toepassingsgebieden aangegeven, maar samenvattend willen we wat dieper ingaan op het gebruik van acrylaatkit. Een groot voordeel van de kit is dat deze op bijna alle materialen kan worden gebruikt. Acrylaatkit kan gebruikt worden op beton, gips, metselwerk, gipskartonplaten, ramen, deuren, metaal en ook hout kunnen zowel binnen als buiten. De elastische kit is met name geschikt voor het maken van dilatatievoegen, bijvoorbeeld tussen deurkozijnen of op ramen. Maar dat is niet het enige waar je acrylaatkit voor kunt gebruiken. Omdat het zeer grote poriën heeft en een beetje korrelig is, past het zich perfect aan gips aan en dekt het bijna onzichtbaar scheuren in de muur af.

Met acrylaatkit kun je ook de vaak zo populaire sierelementen en sierstrippen van piepschuim voor wanden en plafonds bevestigen. Heeft u kleine gaatjes in de muren veroorzaakt door schroeven en spijkers die u op deze plaatsen niet meer nodig heeft? Pak een van onze acrylproducten en vul de gaten snel en eenvoudig op. Het druppelt niet, de kit hardt snel uit en verliest ook zijn typische geur tijdens de droogtijd. Natuurlijk kunt u onze acrylaatkitten op elke in de handel verkrijgbare kitspuit gebruiken en nauwkeurig verwerken. Voor een overzicht van onze kitspuiten, kijk hier: kitspuiten.

Acrylaatkit kopen

Acrylaatkit kopen doe je makkelijk in onze webshop kittenxl.nl. Hier vindt je een breed assortiment hoogwaardige acrylaatkit. Het voordeel van hoogwaardige acrylaatkit is de duurzaamheid.

Heb je vragen over acrylaatkit of wil je advies over kit? Aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen of ons te bellen. Wij adviseren je graag!

De waardering van www.kittenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 390 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.