Acrylaatkit

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Acrylaatkit

Acrylaatkit is een van de meest populaire voegkitten op de markt. De voordelen van acrylaatkit zijn de zeer goede overschilbareheid en hechting op veel verschillende ondergronden.

Eigenschappen van acrylaatkit

Als het gaat om kitten is acrylaatkit bestseller nummer 1. Of u nu een vochtige of droge ondergrond heeft, als het gaat om het elastisch vullen van een voeg, wordt deze kit gebruikt. Het is perfect wanneer u uitzettingsvoegen of spanningsscheuren elastisch wilt afdichten. Vooral in de binnen afbouw wordt het vaak gebruikt in plaats van siliconenkit, omdat de kit later overschilderd kan worden. Dit komt doordat de stof grover van poriën is dan de andere veelgebruikte siliconenkit. Verf plakt dus veel beter, maar helaas ook vuil en stof.

Werk je echter in natte ruimtes, in vochtige ruimtes, dan is het beter om siliconenkit te gebruiken, omdat acryl niet afdicht. Het is dus waterdoorlatend en daarom slechts in beperkte mate of helemaal niet geschikt in natte ruimtes. De waterdoorlatendheid in interieurbouw is echter ongelooflijk praktisch. Dicht dilatatievoegen of muurscheuren eenvoudig af met acryl en plak het behang naar keuze over de ondergrond. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u de voegen en scheuren niet meteen schildert of plakt. De massa moet goed drogen. Maar in tegenstelling tot siliconen droogt acryl vrij snel, dus je hoeft niet te lang te wachten. De exacte uithardingstijden vindt u op de betreffende producten.

Toepassingsgebieden

We hebben al enkele toepassingsgebieden aangegeven, maar samenvattend willen we wat dieper ingaan op het gebruik van acrylaatkit. Een groot voordeel van de kit is dat deze op bijna alle materialen kan worden gebruikt. Beton, gips, metselwerk, gipskartonplaten, ramen, deuren, metaal en ook hout kunnen zowel binnen als buiten met acrylaat gebruikt worden. De elastische kit is met name geschikt voor het maken van dilatatievoegen, bijvoorbeeld tussen deurkozijnen of op ramen. Maar dat is niet het enige waar je acrylaatkit voor kunt gebruiken. Omdat het zeer grote poriën heeft en een beetje korrelig is, past het zich perfect aan gips aan en dekt het bijna onzichtbaar scheuren in de muur af.

Met acrylaatkit kun je ook de vaak zo populaire sierelementen en sierstrippen van piepschuim voor wanden en plafonds bevestigen. Heeft u kleine gaatjes in de muren veroorzaakt door schroeven en spijkers die u op deze plaatsen niet meer nodig heeft? Pak een van onze acrylproducten en vul de gaten snel en eenvoudig op. Er druppelt niets, de kit hardt snel uit en verliest ook zijn typische geur tijdens de droogtijd. Natuurlijk kunt u onze acrylaatkitten op elke in de handel verkrijgbare kitspuit gebruiken en nauwkeurig verwerken.

Heb je nog vragen over specifieke producten of weet je niet welke het beste bij jouw project past? Aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen of ons te bellen. Wij adviseren u graag!

kit

De waardering van www.kittenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 390 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.