Purschuim

Purschuim

Tonen als Foto-tabel Lijst

24 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Purschuimen

Voor isolatie en verlijmingen

Purschuimen geschikt voor het opvullen en isoleren van aansluitingen, naden en kieren. Professioneel pu-schuim van bekende merken als Illbruck, Den Braven en Soudal koop je handig online in onze webshop.

Pur schuim kan worden gebruikt bij het monteren van deuren en ramen, bij het isoleren van muren en daken en bij het opvullen van hole ruimten in wanden en muren.

Pur met de hoogste isolerende eigenschappen

Voor een optimale isolatie raden wij flexibele pur aan ook wel flexifoam of elastic foam genoemd. Door de flexibele eigenschappen van deze pur is de pur in staat bewegingen in voegen op te vangen en terug te vormen in de originele vorm. Zo hou je een optimale afdichting van uw voegen.

Voorbeelden van de flexibele purschuimen zijn de Illbruck FM330 en de Soudal Flexifoam C&F. 

Standaard purschuim

Standaard purschuim is het meest verkochte purschuim voor gebruik bij het isoleren en afdichten van aansluitingen, voegen en naden. Bij bijvoorbeeld het monteren van kozijnen en deuren of het afdichten van gaten en holle ruimten. Onze meest verkochte standaard pur is de Illbruck FM310. Dit purschuim is te verwerken met een zogenaamd NBS purpistool of voor de gene die niet veel purt een goedkoper spray nozzle. Voor de gene die veel purren in korte tijd heeft Soudal het zogenaamde Click & Fix systeem ontwikkeld. Hiermee is het verwisselen van de pur op het purpistool heel snel en gemakkelijk uit te voeren. Voor de gene die niet veel purt en geen duur purpistool wil aanschaffen is er het zogenaamde slangetjes pur. Hierbij wordt een slangetje meegeleverd zodat je geen purpistool nodig bent. Ideaal voor de kleinere eenmalige klussen.

Purschuim kopen

Purschuim kopen doe je makkelijk, voordelig en snel in onze webshop. Kies voor kwaliteit voor het beste resultaat. Advies of vragen over purschuim? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Hier zijn enkele tips voor het gebruik van purschuim:

  1. Voorbereiding is essentieel: Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen en gereedschappen klaar hebt voordat je begint. Dit omvat handschoenen, een veiligheidsbril, een scherp mes of snijgereedschap om het schuim te snijden, en een geschikte ondergrond om op te werken.
  2. Lees de instructies: Lees altijd de instructies op de verpakking van het purschuim voordat je begint. Het kan enigszins variëren tussen verschillende merken, dus zorg ervoor dat je bekend bent met de specifieke aanbevelingen en veiligheidsvoorschriften.
  3. Ondergrond voorbereiden: Zorg ervoor dat het oppervlak waarop je het purschuim wilt aanbrengen schoon, droog en vrij van stof en vuil is. Dit helpt ervoor te zorgen dat het schuim goed hecht en effectief uitzet.
  4. Draag beschermende kleding: PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) zijn belangrijk bij het werken met purschuim. Draag altijd handschoenen om je handen te beschermen en een veiligheidsbril om je ogen te beschermen tegen spatten.
  5. Beheers de hoeveelheid schuim: Purseschuim zet uit wanneer het wordt aangebracht, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid die je gebruikt. Begin met kleine hoeveelheden en voeg indien nodig meer toe. Het is gemakkelijker om later meer toe te voegen dan overtollig schuim te moeten verwijderen.
  6. Snijden en vormen: Als het schuim eenmaal is uitgehard, kan het worden gesneden en gevormd om aan je behoeften te voldoen. Een scherp mes of snijgereedschap kan worden gebruikt om het overtollige schuim weg te snijden en de gewenste vorm te creëren.
  7. Reinigen: Als purschuim op je handen, gereedschappen of oppervlakken terechtkomt, veeg het dan onmiddellijk af met een doek voordat het uithardt. Eenmaal uitgehard is het moeilijk te verwijderen en kan het alleen mechanisch worden verwijderd.
  8. Opslag: Bewaar ongebruikte purschuim in een koele en droge omgeving, volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de spuitmond goed is afgesloten om uitharding te voorkomen.

Het is belangrijk om te onthouden dat purschuim krachtig uitzet en hecht aan alles waarmee het in contact komt. Wees voorzichtig bij het aanbrengen en volg de instructies op de verpakking om veilig en effectief gebruik te garanderen.

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over purschuim:

Wat is purschuim en waar wordt het voor gebruikt?

Purschuim, ook bekend als polyurethaanschuim, is een materiaal dat bestaat uit twee componenten die bij menging uitzetten en uitharden. Het wordt voornamelijk gebruikt voor isolatiedoeleinden, zoals het afdichten van kieren, scheuren en openingen in muren, vloeren en dakconstructies.

Hoe lang duurt het voordat purschuim uithardt?

De uithardingstijd van purschuim kan variëren, afhankelijk van het merk en het type schuim. Over het algemeen duurt het enkele minuten tot enkele uren voordat het schuim volledig is uitgehard. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen met betrekking tot de uithardingstijd.

Kan purschuim worden overschilderd?

Ja, purschuim kan worden overschilderd. Zodra het schuim volledig is uitgehard, kan het worden geschuurd om een glad oppervlak te creëren en vervolgens worden geverfd met verf op basis van olie of latex. Het is raadzaam om een primer aan te brengen voordat je gaat schilderen om een betere hechting van de verf te garanderen.

Is purschuim waterdicht?

Purschuim is van nature waterafstotend, maar het is niet volledig waterdicht. Het kan vocht afweren, maar langdurige blootstelling aan water kan het schuim beschadigen en de isolatie-eigenschappen verminderen. Als je purschuim gebruikt in vochtige omgevingen, zoals badkamers of kelders, is het raadzaam om een vochtbestendige variant te gebruiken.

Hoe kan ik overtollig purschuim verwijderen?

Als purschuim eenmaal is uitgehard, kan het moeilijk te verwijderen zijn. Het kan alleen mechanisch worden verwijderd door middel van schuren, snijden of afkrabben. Het is belangrijk om beschermende handschoenen en een veiligheidsbril te dragen tijdens het verwijderen van overtollig schuim.

Kan purschuim worden gebruikt als vulling voor geluidsisolatie?

Ja, purschuim kan effectief worden gebruikt als vulling voor geluidsisolatie. Het schuim heeft goede isolerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van geluidsoverdracht door kieren en openingen.

*Het is altijd raadzaam om de specifieke instructies op de verpakking van het purschuim te raadplegen en, indien nodig, advies in te winnen bij een professional voor specifieke toepassingen of situaties.

De waardering van www.kittenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 390 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.