Siliconenkit

Tonen als Foto-tabel Lijst

24 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Siliconenkit

Siliconenkit ook wel sanitairkit wordt gebruikt voor afdichtingsvoegen in sanitair, bouw, beglazing en gevelvoegen. Bijvoorbeeld bij het afdichten van een naad tussen een douchebak, toilet of wasbak.

Toepassing siliconenkit

Siliconenkit wordt het meest gebruikt bij sanitaire toepassingen. Kit voor het afdichten van wastafels en douchecabines in badkamers of  bij het afdichten van keukenbladen en wasbakken in keukens. De hoogwaardige siliconenkit is ontwikkeld om schimmelvorming te voorkomen. Siliconenkit is een elastische kit voor vochtige ruimtes. In ons assortiment siliconenkit vind je hoogwaardige kitten met een lange levensduur en een snelle en makkelijke verwerking. Bij KittenXL vindt je een groot aanbod hoogwaardige kitten van o.a. Soudal en Den Braven.

siliconenkit keukenblad

Eigenschappen van siliconenkit


Silicone is een zeer rekbare, waterdichte kit die in vele verschillende kleuren verkrijgbaar is. Siliconenkitten zijn ook extreem goed bestand tegen weersinvloeden en hebben gunstige elektrisch isolerende eigenschappen. De kitten hechten gemakkelijk op glas, keramiek, email, geglazuurde oppervlakken en geverfd hout en kunnen daarom natuurlijk zowel binnen als buiten gebruikt worden. We hebben een grote verscheidenheid aan siliconen voor gebruik in de badkamer, buiten op gevels en muren.

Siliconenkit voor diverse toepassingen

Siliconenkit is zeer veelzijdig en moet altijd worden gebruikt wanneer het materiaal werkt. Siliconenkit hecht op vrijwel iedere ondergrond. De kit is ideaal in ruimtes met weersinvloeden, afwisseling van koude en warmte en vooral in vochtige ruimtes.

De kit wordt voornamelijk gebruikt voor het opvullen van aansluit-, rand-, hoek-, bewegings- en dilatatievoegen. Siliconenkit is vooral populair in de sanitaire ruimte, maar wordt ook gebruikt om ramen af ​​te dichten. Belangrijk om te weten is dat siliconenkit achteraf niet overschilderbaar is. Daarom worden de kitten vooraf in verschillende kleuren aangeboden zodat ze ook passen bij het af te dichten materiaal.

Eigenschappen van siliconenkit

Weerbestendige bouwsilicone hecht op de meest voorkomende bouwmaterialen en is bestand tegen veroudering en uv-straling. Let hier ook op voordat je siliconen koopt voor buitengebruik, want niet alle soorten siliconen zijn geschikt voor buitengebruik.

Waterbestendige siliconenkit

Siliconenkit word vaak gebruikt in badkamers, keukens en toiletten. Hier is het belangrijk dat er gaan water lekt door de kit. Hiervoor is siliconenkit een goede oplossing. Siliconenkit is een waterbestendige kit.

Is siliconenkit overschilderbaar?

Siliconekit is niet goed overschilderbaar. Dit is ook de reden dan siliconenkit in vele kleuren leverbaar is. Door de kit in de juiste kleur te gebruiken is overschilderen niet nodig. Wil je wel een overschilderbare kit gebruiken dan kan je beter kiezen voor een acrylaatkit of glaskit.

Universele siliconenkit

Zoals de naam al doet vermoeden, kan universele siliconenkit op vrijwel alle gebieden worden gebruikt. De universele siliconen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

UV bestendig

Siliconenkit is in de meeste gevallen UV bestendig . Door deze eigenschap is de kit ook buiten toepasbaar. De kit zal niet worden aangetast door het zonlicht door bijvoorbeeld te verkleuren.

Sanitair siliconenkit

Omdat siliconen waterdicht zijn, is het natuurlijk ook geschikt voor de sanitaire ruimte. Sommige sanitaire siliconenkit zijn ook bijzonder schimmelwerend en antibacterieel. Door deze eigenschappen wordt siliconenkit ook wel sanitairkit genoemd.

Wat is de meest populaire siliconenkit?

De meest verkochte siliconenkit van dit moment is de Dan Braven Silicone-no. Deze universele siliconenkit is een zogenaamde neutrale siliconenkit. De kit is vrij van azijnzuur en heeft hierdoor bijna geen geur ten opzichte van azijnzuurhoudende siliconenkit. De silicone-no is een zeer makkelijk verwerkbare siliconenkit. Tevens is deze kit zeer goed UV bestendig en waterbestendig. Ook heeft de silicone-no van Zwaluw / Den Braven schimmelwerende eigenschappen. Mede hierdoor is dit een zeer duurzame kit.

Siliconenkit aanbrengen in sanitaire ruimte

  • Houd altijd rekening met de verwerkingstemperatuur, die geldt voor de siliconenkit zelf, maar ook voor de omgeving en de ondergrond.
  • Behandel de ondergrond indien mogelijk altijd met een primer.
  • Breng de kitten altijd luchtbelvrij aan en gebruik nooit wasmiddel voor het egaliseren.
  • Zorg altijd voor voldoende droogtijd zodat je siliconenkit voeg echt uithardt en lang mooi blijft.
  • Over mooi blijven gesproken! Gebruik altijd schimmeldodende siliconenkit in vochtige ruimtes om schimmelvorming te voorkomen. Mocht er toch schimmel ontstaan, reageer dan direct en onderneem actie tegen de schimmel. In het ergste geval moet u de siliconenverbinding opnieuw doen.

Siliconenkit verwijderen

Wil je een bestaande kit voeg van siliconenkit verwijderen? De makkelijkste manier is om de kit weg te snijden met een scherp mes zoals een glasschraper of een stanleymes. Wel is het belangrijk dat je goed uitkijkt dat je de ondergrond niet beschadigd. De resten die achterblijven kunnen worden verwijderd met een kit en lijm verwijderaar. Let er op dat je voor het plaatsen van een nieuwe kitlaag de ondergrond weer goed schoon en vetvrij maakt.

Siliconenkit bestellen

Siliconenkit kopen doe je makkelijk online in onze webshop. Een groot assortiment hoogwaardige siliconenkit van verschillende top merken. Aan de hand van onze filters vind je makkelijk de siliconenkit die jij zoekt.

Bij Kittenxl vind je een groot aanbod aan verschillende kleuren siliconenkit. Naast siliconenkit vindt je bij ons ook acrylaatkit, montagekit, glaskit en purschuim. Heb je vragen of wil je advies, dan staan wij je graag te woord.

De waardering van www.kittenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1045 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.