Blog

 1. Badkamer kitten? Lees hier hoe je dit doet

  Badkamer kitten? Lees hier hoe je dit doet

  Het kitten van een badkamer is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat de ruimte waterdicht is en beschermd tegen schimmel en vocht. Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe je een badkamer kunt kitten:

  Benodigdheden:

  Stappen:

  Voorbereiding:

  Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vetvrij is. Verwijder eventuele oude kitresten met een scherp mes.
  Gebruik afplaktape om de gebieden rondom

  Lees meer »
 2. Trainingsplicht voor gebruik van PU producten

  Trainingsplicht voor gebruik van PU producten

  Vanaf 24 augustus 2023 is het verplicht voor professionele gebruikers van PU producten zoals purschuim en pu-lijm met een diisocyanaatconcentratie van ≥ 0,1% een training positief af te ronden. 

  De PU-opleiding dient om de vijf jaar vernieuwd te worden om ervoor te zorgen dat verwerkers voortdurend worden bijgeschoold in het correcte gebruik van PU-kit, -schuim en -lijmen, wat hen helpt om potentiële risico's in hun dagelijkse werkzaamheden te vermijden. Belangrijk om te vermelden is dat werkgevers verplicht zijn om aan te tonen dat hun werknemers succesvol deze online opleiding hebben voltooid.

  De training kan worden gevolgd via onderstaande link:

  Lees meer »
 3. Wat is de beste kitspuit?

  Wat is de beste kitspuit?

  Welke kitspuit is de beste?

  Op deze vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk. De reden hiervoor is dat er veel verschillende kitten zijn met verschillende viscositeit (diktes).

  Een dikkere kit zoals bijvoorbeeld een high tack en andere hybride kitten hebben een sterkere kitspuit nodig met een lichte overbrenging. Een kitspuit die niet sterk genoeg is knijp je kapot. En om er voor te zorgen dat je geen pijn in je handen krijgt van het knijpen is een lichte overbrenging heel belangrijk. 

  Ook kan de omgevingstemperatuur invloed hebben op hoe makkelijk de kit uit de koker komt. Als de omgevingstemperatuur heel laag is wordt de kit stug en komt deze moeilijker uit de koker. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de kit in een geïsoleerde schuur of bus ligt. Om de kit weer soepel te krijgen wordt deze wel eens in een emmer lauw warm water gelegd.

  Kit je in hoeken of plekken met weinig ruimte? Dan kan je een kitspuit gebruiken waar geen drijfstang uit de achterkant

  Lees meer »
De waardering van www.kittenxl.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1045 reviews.
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.