Badkamer kitten? Lees hier hoe je dit doet

Het kitten van een badkamer is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat de ruimte waterdicht is en beschermd tegen schimmel en vocht. Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe je een badkamer kunt kitten:

Benodigdheden:

Stappen:

Voorbereiding:

Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vetvrij is. Verwijder eventuele oude kitresten met een scherp mes.
Gebruik afplaktape om de gebieden rondom de voegen af te plakken. Dit helpt om een strakke kitlijn te krijgen en voorkomt dat overtollige kit zich verspreidt.

Kies de juiste kit:

Gebruik een hoogwaardige schimmelbestendige siliconenkit, speciaal ontworpen voor badkamers. Controleer of de kit geschikt is voor de ondergrond waarop je gaat kitten.

Snij de tuit van de kit:

Snijd de tuit van de kit af op een hoek van 45 graden. Zorg ervoor dat de opening groot genoeg is voor de voeg waarin je gaat kitten.

Plaats de kit in het pistool:

Plaats de kit in het kittenpistool en zorg ervoor dat het goed vastzit. Draai aan de hendel totdat er druk op de kit ontstaat.

Breng de kit aan:

Breng een gelijkmatige hoeveelheid kit aan langs de voeg. Houd het pistool in een hoek van 45 graden en oefen gelijkmatige druk uit terwijl je de kit aanbrengt.

Strijk de kit glad:

Gebruik een kitstrijker of je vochtige vinger om de kit glad te strijken. Dit helpt om een strakke en nette afwerking te krijgen. Werk snel, want siliconenkit kan snel uitharden.

Verwijder de afplaktape:

Verwijder de afplaktape terwijl de kit nog nat is. Hiermee voorkom je dat de kit aan de tape blijft plakken en dat er onregelmatige randen ontstaan.

Laat de kit uitharden:

Laat de kit voldoende tijd uitharden volgens de instructies op de kitverpakking. Vermijd het blootstellen van de kit aan water tijdens het uithardingsproces.


Met deze stappen kun je een badkamer effectief kitten, waardoor je een waterdichte en schimmelbestendige omgeving creëert. Het is belangrijk om de instructies op de kitverpakking nauwkeurig op te volgen en de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen tijdens het kitten.