Wat is de beste kitspuit?

Welke kitspuit is de beste?

Op deze vraag zijn meerdere antwoorden mogelijk. De reden hiervoor is dat er veel verschillende kitten zijn met verschillende viscositeit (diktes).

Een dikkere kit zoals bijvoorbeeld een high tack en andere hybride kitten hebben een sterkere kitspuit nodig met een lichte overbrenging. Een kitspuit die niet sterk genoeg is knijp je kapot. En om er voor te zorgen dat je geen pijn in je handen krijgt van het knijpen is een lichte overbrenging heel belangrijk. 

Ook kan de omgevingstemperatuur invloed hebben op hoe makkelijk de kit uit de koker komt. Als de omgevingstemperatuur heel laag is wordt de kit stug en komt deze moeilijker uit de koker. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de kit in een geïsoleerde schuur of bus ligt. Om de kit weer soepel te krijgen wordt deze wel eens in een emmer lauw warm water gelegd.

Kit je in hoeken of plekken met weinig ruimte? Dan kan je een kitspuit gebruiken waar geen drijfstang uit de achterkant komt.

Veel kitten? Dan kan je kiezen voor een kitspuit op lucht of op accu. Het voordeel van een kitspuit op lucht is dat hij uiteraard het zware werk voor je doet maar ook dat deze geen last heeft van een accu die leeg raakt. Dus kit je veel op dezelfde plek dan is een kitspuit op lucht een ideale oplossing.

 

Wat zijn de meest populaire kitspuiten uit ons onderzoek?

Hier volg onze lijst met populaire kitspuiten:

  1. HK40 mechanische overbrenging

De HK40 is verreweg de meest populaire kitspuit bij de professionals. Door zijn hoge kwaliteit en mechanische overbrenging een echte topper.

  1. Soudal zwaar skelet model

Een echte prijs topper. Deze kitspuit kan voor zowel High tack kitten als siliconenkit worden gebruikt. Een echte allrounder voor een zeer aantrekkelijke prijs.

  1. Cox Airflox voor worsten tot 600ml

De profs die veel kit verwerken in. Vooral toegepast in werkplaatsen.

  1. Cox Airflow voor kokers

Ideaal voor in de werkplaats of op klus voor gebruik in combinatie met een compressor.

  1. Kitspuit voor krappe ruimtes

Ideaal voor siliconen voor het kitten in krappe ruimtes bijvoorbeeld in hoeken en in kasten.

 

Voor een overzicht val al onze kitspuiten zie onze webshop.